T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
DİYARBAKIR / BAĞLAR - Burhanettin Yıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Future for job, Future with Vocational Education

Meslek liselerinin ürünlerini sergilemeleri ve toplumda daha fazla ilgi görmesi hedeflenmektedir. Çağımızın kanayan yarası olan meslek liseleri her geçen gün itibarını ve meslek kalitesini kaybetmektedir. Sanayi ve okul işbirliği giderek azalmakta ve okullarımız teknolojinin gerisinde kalmaktadır. Tüm bu sorunları çözmek için meslek lisesi öğretmenleri bir araya gelerek bizim yaptığımız ve okullarda yapacağımız özgün tasarımları sergileyecek ve toplumun büyük çoğunluğu meslek liselerinin ürünlerini görebilecek.

Romanya, İspanya,Polonya,Portekiz,Sırbistan,Ukrayna,Bulgaristan ülkerinden 15, Türkiye'den özellikle 7 bölgeden seçilmiş 10 Meslek Lisesiyle yürüttüğümüz projemize Okulumuz Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Seda COŞKUN ELİKÜÇÜK danışmanlık yapmaktadır. Kendisine ve öğrencilerimize projelerinde başarılar dileriz.

HEDEFLER

*Meslek liselerinin giderek azalan öğrenci tercihlerini artırmak.
*Meslek liselerinin ülke ekonomisine katkısını artırmak.
*Meslek lisesi öğrencilerinin doğru ve etkili meslekler edinmelerini sağlamak.
* Nitelikli öğrenciler yetiştirmek.
*Öğrencilerimiz teknolojinin verimli ve güvenli kullanımını deneyimleyeceklerdir.
*Öğrencilerimiz bilgilere kendileri erişecektir. Bu sayede öğrenme daha kalıcı, etkili ve eğlenceli hale gelecektir.
*öğrenciler ve öğretmenler web2 araçlarını aktif olarak kullanacaklardır.
*Öğrenciler hem bireysel hem de grup halinde çalışma becerilerini geliştireceklerdir. *Öğrencilerin yabancı dilleri gelişecektir.

ÇALIŞMA SÜRECİ

1. ay: Okuldaki öğrencilere, öğretmenlere ve velilere projenin tanıtılması. Proje beklentileri hakkında ön test yapın.
2. Ay: Öğrencilerin twinspace alanına kaydı ve velilerden veli izin dilekçelerinin alınması. Web 2 araçlarını öğreterek projeye uygun logo ve poster hazırlamak.
3. Ay: Öğrenciler ve öğretmenler tasarlayacakları ve yapacakları ürünleri seçerler. Twinspace alanında seçilen ürün tasarımları veya isimlerinin duyurulması. Her okul ilgi alanlarına ve alanlarına göre ürün seçmekte özgürdür.
4. ay: Tasarlanan ürünlerin üretiminin başlaması. Web 2 araçlarını derslerde öğretmeye başlamak.
5. Ay: Öğrencilerin projede çektikleri video ve fotoğrafların paylaşılmaya başlanması. Öğrencilere twinspace kullanmayı öğretmek
6. ay: Projede görev yapan öğretmenlerin twinspace alanında yaptıklarının paylaşılması ve proje ile ilgili görüşlerinin verilmesi.
7. Ay: Proje üretimi hakkında öğretmen ve öğrencilerin görüşlerinin paylaşılması

BEKLENEN SONUÇLAR

Proje sonunda öğrenciler ürünlerini İngilizce olarak tanıtabileceklerdir. Meslek liselerinin sorunlarını fark edecek ve çözüm önerileri üretebileceklerdir. Yöre halkı proje ürünlerini görerek meslek liseleri hakkında daha fazla bilgi sahibi olacak.
Fikri çıktılar ortak padlet üzerinde bir e-kitap olarak yayınlanacaktır. Projenin web sayfası ve blog sayfası hazırlanacaktır. Hazırlanan afişler ve logolar okul panolarında sergilenecektir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 26.02.2022 - Güncelleme: 26.02.2022 16:28 - Görüntülenme: 221
  Beğen | 4  kişi beğendi