T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
DİYARBAKIR / BAĞLAR - Burhanettin Yıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Endless Energy

Kuruculuğunu okulumuz Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Seda COŞKUN ELİKÜÇÜK'ün yaptığı Endless Energy adlı eTwinning projesinde İtalyan ortağımızın yanı sıra Aydın, Ordu, Hakkari, İstanbul İllerimizden ortağımız bulunmaktadır. Ortaklarımız ile birlikte çalışmalarımız salgın dönemi zor şartlarına rağmen uzaktan eğitim yoluyla devam etmektedir. Proje çalışmalarında öğretmenimiz ve koordinesinde olan proje öğrenci grubumuza ve ortaklarımıza başarılar dileriz.

PROJE HAKKINDA

Enerji, insanlığın en önemli ihtiyaçlarından biridir. Yenilenebilir enerji doğal kaynaklardan elde edilir ve tükenmez. Projemizde öğrenciler şehirlerindeki yenilenebilir enerji kaynaklarını ve enerji santrallerini araştıracak ve ortak okullara bilgi verecekler. İşlem sırasında Web 2.0 araçları kullanılacaktır.

 

HEDEFLER

Öğrencilerimiz yenilenebilir enerji kaynaklarını tanıyacaklar.

Öğrencilerimiz, bu araştırma sırasında santrallerin avantaj ve dezavantajlarını değerlendirecek ve bölgenin coğrafi özellikleri ile ilgili olacaklardır.

Öğrencilerimiz teknolojinin verimli ve güvenli kullanımını deneyimleyecekler.

Öğrencilerimiz bilgilere kendileri ulaşacak. Bu sayede öğrenme daha kalıcı, etkili ve eğlenceli hale gelecektir. öğrenciler ve öğretmenler web2 araçlarını aktif olarak kullanacaklar.

Öğrenciler hem bireysel hem de gruplar halinde çalışma becerilerini geliştireceklerdir. Öğrencilerin yabancı dilleri gelişecek.

 

ÇALIŞMA SÜRECİ

KASIM: Proje ortaklarının belirlenmesi, Veli izinlerinin hazırlanması, Projeye öğrenci alınması, sürecin planlanması,

 

ARALIK: proje ortağı öğrenci ve öğretmenlerin buluşması, güvenli internet kullanımı hakkında bilgilendirme, öğrenciler için test, öğrencilere proje bazında anket uygulaması, poster-logo çalışması, Poster logo yarışmasının düzenlenmesi

 

OCAK: Şehirlerinde yenilenebilir enerji kaynaklarını araştıran öğrenciler, Ocak ayının ikinci haftasında Enerji Tasarrufu Haftası etkinlikleri,

 

ŞUBAT: Öğrenciler Web 2.0 araçlarını kullanarak görseller hazırlar ve araştırmayı sunar.

 

MART: 8-14 Mart bilim ve teknoloji haftası etkinlikleri, 22 Mart dünya su günü etkinlikleri

 

NİSAN: Öğrencilere son test, proje sonu anketinin öğrencilere uygulanması, projenin raporlanması, ortak ürün oluşturulması

 

MAYIS: 9 Mayıs eTwinning günü etkinlikleri

 

BEKLENEN SONUÇLAR

İşlem sırasında ortaya çıkan ürünler twinspace üzerinde paylaşılacaktır. Öğrencilerimiz yenilenebilir enerji kaynakları ile tanışacaklar. Öğrencilerimizin yabancı dilleri geliştirilecektir. Öğrencilerin sosyal gelişimi desteklenecek ve özgüvenleri artacaktır. Öğrenciler, interneti bilimsel amaçlarla güvenle kullanacak web2.0 araçlarına aşina olacaklardır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 26.02.2021 - Güncelleme: 26.02.2022 16:07 - Görüntülenme: 363
  Beğen | 6  kişi beğendi