Ben Ben Olduğumda

Ben ben olduğumda " adlı projemiz, öğrencilerimizin küreselleşen dünyada,değerlerini daha iyi öğrenerek içselleştirmesi ve sosyal hayatını bu değerlere göre geliştirmesini hedeflemektedir.

Refik Arslan Fen Lisesi, Milli Egemenlik Anadolu Lisesi, Alucra Hacı Osman Erilli Anadolu İmam Hatip Lisesi, Cedide Abalıoğlu Anadolu İmamhatip Lisesi,Burhanettin Yıldız MTAL, Halis Akmen Çok Programlı Anadolu Lisesi ortaklığındas gerçekleşen projemize Okulumuz Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Seda COŞKUN ELİKÜÇÜK danışmanlık yapmaktadır. Kendisine ve öğrencilerimize başarılar dileriz.

1.Öğrencilerimizin iletişim ve sosyal yönünü iyileştirmek ve güzelleştirmek.
2.Problem çözme,karar verme,işbirliği becerilerini geliştirmek.
3.Web 2 araçlarını kullanmayı öğrenmek.
4.Öğrencilerimizin duygu ve düşüncelerini değerler eğitimiyle bütünleştirmek.
5.Görgü kurallarını ve gündelik yaşam kurallarını davranışlarına yansıtmak.
6. Empati,yardımlaşma,iyilik değerlerini geliştirmek.
7.Aileleri de projemize dahil ederek öğrencilerin davranışlarındaki olumsuzlukları azaltmak.
8)soyut yaşantılar yerine somut yaşantılar kurmayı sağlama
9) Özdenetim becerilerini geliştirme
10) kendini tanıma ve yapabileceklerinin farkına varma ve çevre uyumunu sağlamak

ÇALIŞMA SÜRECI

Projemiz aralık-mart arası ,11-15 lise l öğrencileri ile ortak okullar ile takım ve işbirliği içinde çalışılacaktır.
Aralık
-Proje ve okul tanıtımı,proje logo çalışması Okul panolarının yapılması

,anket çalışması,
Sevgi,saygı ,dürüstlük ve merhamet temalarının işlenmesi
Okul panolarının yapılması

OCAK
Ahlak,vatanseverlik,dayanışma,çalışkanlık konuların ele alınması

ŞUBAT:
Yardımseverlik,cömertlik,iyilik,temizlik konularının işlenmesi

MART:
dostluk atölyesinin kurulması,duyarlılık,sorumluluk konularının işlenmesi

Ortak okullarla slogan çalışması

Ortak okullarımızla takım çalışması yaparak yardım yapmak ve ortak bir beyin fırtınası yapmak.

proje etkinlikleri her hafta yapılacak olan online görüşmler sonucunda ortakların alacağı kararlar sonucund gerçekleştirilecektir.
Projemizde bu yılın teması olan our future: beautiful,sustainable,together konuları da işlenecektir.

Projemizde, öğrencilerimizin ahlaki bir topluluk bilincinin oluşturulması, iyi karakterli öğrenciler yetiştirilmesi,değerler konusunda bilgilendirilip ailede değerlerin yaşatılması ,çocukların bilişim becerilerini kullanabilmesi, öğrendikleri bilgileri günlük hayatla ilişkilendirilebilecek yetkinlikler ve beceriler kazanabilmesi beklenen sonuçlardandır.Değerlerimizi içselleştirme ,hayatına dönük yaşama,aktif yaşantısında kullanma becerisi sağlanacaktır.

Yayın: 26.02.2022 - Güncelleme: 26.02.2022 16:18 - Görüntülenme: 162