T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
DİYARBAKIR / BAĞLAR - Burhanettin Yıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Tarihçemiz

Okulumuzun arsası Merhum Burhanettin Yıldız´ın eşi tarafından bağışlanmış Atölye Binası Milli Eğitim Vakfı tarafından, derslik ve idare binası Milli Eğitim Bakanlığınca yaptırılmış ve 1987-1988 öğretim yılında öğretime açılmıştır.


Açıldığı yıl endüstri meslek lisesinin elektronik bölümü eğitim- öğretime başlamış, 1990 yılında endüstri meslek lisesinin İş Makineleri (Bakım- Onarım) ve Elektrik bölümleri açılmıştır. 1990 yılında okulumuz bünyesinde Teknik Lise Bilgisayar yazılım bölümü açılmıştır. 1993 yılında Anadolu teknik lisesinin elektronik bölümü açılmıştır. 1996 yılında endüstri meslek lisesi nin bünyesinde tesisat teknolojisi bölümü açılmıştır. 2009 yılında Okulumuz bünyesinde ikili mesleki eğitim merkezi açılmıştır. İkili mesleki eğitim merkezinin Elektrik-Elektronik ve Motorlu Araçlar Teknolojisi bölümleri açılmıştır. Ancak fiziki mekân yetersizliğinden dolayı bu bölümlere öğrenci alınmamıştır. METEP kapsamında 2008 yılında okulumuzda Dicle üniversitesi Meslek yüksek okuluna bağlı iklimlendirme ve otomotiv bölümleri açılmıştır.


Okulumuzun 2005 yılında Leonardo de vinci kapsamında Tarımda Otomasyon Sistemleri Projesi kabul edilmiştir. Bu proje ile 6 öğretmenimiz İtalya?nın değişik üniversitelerinde 23 günlük eğitim tabi tutulmuşlardır.
2006 yılında Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı tarafından yürütülmekte olan Ozon Tabakasını İncelten Maddelerin (OTİM) Giderilmesi Projesi kapsamında okulumuza 5000 dolarlık tarafından Tesisat Teknolojisi Ve İklimlendirme Bölümüne makine-teçhizat alınmıştır. Bu proje kapsamında küçük ve orta ölçekli soğutma sektörü ve soğutucu tamiratı yapan teknisyenlere yönelik kurslar düzenlenmiştir. Doğu ve güney doğu bölgelerimizdeki 1000 teknik elemana okulumuzda bu eğitim verilmiştir.
2008 yılında; Erkek Teknik Genel Müdürlüğümüz ile TOFAŞ Türk Otomobil Fabrikası Anonim Şirketi arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde Motorlu Araçlar Teknolojisi bölümüne Fiat Laboratuarı Koç Holding tarafından kurulmuştur. TOFAŞ fabrikası tarafından bu laboratuara yaklaşık 150.000 TL?lik makine- teçhizat alınmıştır. Her yıl Motorlu Araçlar Teknolojisi bölümünün öğretmenleri TOFAŞ fabrikasında eğitime alınmaktadırlar.
Milli Eğitim Bakanlığı ile dünya bankasının ortaklaşa yürüttüğü İPA kapsamında Mesleki Eğitim Girişimleri programı çerçevesinde 148.000 Avroluk Doğalgaz Alanında Yeni Yaklaşımlar Ve Teknolojik Gelişmelerin Eğitimi Projesi 2008 yılında kabul edilmiştir.Milli Eğitim bakanlığı projeler koordinasyon daire başkanlığınca yürütülen bu proje Türkiye?nin en yüksek bütçeli 44 projesinden biri olmuştur. 21 sırada kabul edilen projemiz ilimiz de bir ilki gerçekleştirmiştir. Daha sonra bütçesi revize edilerek yürütülen bu proje 110.578.10 avro ile Nisan 2010 tarihi itibarıyla tamamlanmıştır. Bu proje ile okulumuza 26.750 Avroluk makine-teçhizat Tesisat Teknolojisi Ve İklimlendirme Bölümüne alınmıştır. Bu proje ile öğretmenlerimiz yurtiçi ve yurtdışı toplam 25 günlük eğitime alınmıştır. 2008 yılında Okulumuz Deniz Feneri Derneği ile yapılan protokol çerçevesinde okulumuzda Doğalgaz Eğitim Laboratuarı oluşturulmuştur. Bu laboratuara yaklaşık 50.000 TL?lik makine- teçhizat alınmıştır.

Milli Eğitim bakanlığı projeler koordinasyon daire başkanlığınca Avrupa Birliği hibeli İKMEP (İnsan Kaynaklarının Mesleki Eğitim yoluyla geliştirilmesi) projesi kapsamında okulumuz pilot kurum olarak seçilmiştir. Bu proje ile okulumuzun Elektrik-Elektronik, Bilişim Teknolojileri ve Motorlu Araçlar Teknolojisi bölümlerine 375.000 Avroluk makine-teçhizat alınmıştır. İKMEP projesi Mayıs 2010 tarihi itibari ile tamamlanmıştır. Bu proje okulumuz idareci ve öğretmenleri eğitimler katılmışlardır

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.12.2012 - Güncelleme: 19.02.2018 08:58 - Görüntülenme: 3958
  Beğen | 10  kişi beğendi