T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
DİYARBAKIR / BAĞLAR - Burhanettin Yıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

ATATÜRK-DİYARBAKIR

ATATÜRK´ÜN HAYATINDA DİYARBAKIR      

" Diyarbakırlı, Vanlı, Erzurumlu, Trabzonlu, İstanbullu,   Trakyalı ve Makedonyalı hep bir ırkın evlatları hep aynı cevherin damarlarıdır.   "

K. ATATÜRK

Diyarbekir Belediye Reisi Nazım Beyefendiye,

"Muhterem Diyarbekir halkının beni fahri hemşeri intihap etmek   suretiyle hakkımda gösterdikleri kadirşinaslıktan mütehassıs oldum. Muhterem   hemşerilerime selam ve muhabbetlerimin iblağını rica ederim."

5.4.1926 Reisicumhur Gazi Mustafa Kemal

 

09-01-2024

Diyarbakır Halk Evinde;

"Yirmi sene sonra tekrar Diyarbakır’da bulunuyorum. Dünyanın en   güzel ve en modern bir binası içinde, modern nefis bir müziği dinleyerek…   Beşeriyetin medeni bir halkı huzurunda, bu halkın evinde, duyduğum zevk ve   saadetin ne kadar büyük olduğunu elbette takdir edersiniz. Bunu kaydetmekle   bahtiyarım."

K. ATATÜRK

ulaşan trenin ilk seferini yaptığı gün (22 Ekim   1935). düzenlenir, günün önemi ve Atatürk´ün aziz hatıraları üzerine konuşmalar   yapılır. Şehir o gün baştanbaşa bayraklarla süslenir. Çeşitli meydanlarda   ekipler tarafından halk oyunlar oynanır

Saat 18.30´da Vali konağından muazzam bir halk topluluğunun   alkışları arasında ayrılan Atatürk, doğruca istasyona gidip trenlerine geçtiler   ve saat 18.45´te coşkun alkış ve uğurlama tezahürleri arasında Elazığ´a gitmek   üzere şehrimizden ayrıldılar.

Kaynak: http://www.diyarbakir.gov.tr [Diyarbakır : Müze   Şehir]

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.02.2014 - Güncelleme: 09.01.2024 07:41 - Görüntülenme: 2347
Kaynak: http://www.diyarbakir.gov.tr
  Beğen | 2  kişi beğendi