Enerji Tasarrufu

Okulumuz Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Seda COŞKUN ELİKÜÇÜK koordinesinde olan Enerji Tasarrufu adlı eTwinning projesinde Hatay,Denizli, Yalova, HAkkari, Giresun(3Ortak) İllerinden Türk ortaklarımızın yanı sıra Azerbaycan'dan da 1 Ortağımız bulunmaktadır. Ortaklarımız ile birlikte çalışmalarımız salgın dönemi zor şartlarına rağmen uzaktan eğitim yoluyla devam etmektedir. Proje çalışmalarında öğretmenimiz ve koordinesinde olan proje öğrenci grubumuza ve ortaklarımıza başarılar dileriz.

PROJE HAKKINDA

Enerji tasarrufu, günlük hayatımızda, konforumuzda ve iş gücümüzde herhangi bir azalma olmadan enerjiyi verimli kullanmak, israf etmemektir. Enerjinin fazla kullanılması sonucunda; doğal kaynaklar hızla tükeniyor , çevre kirleniyor ve maliyetler artıyor.
Dünyamızda enerji kaynakları kısıtlıdır ve enerji tasarrufu yapmak her ülke için çok önemlidir. Bu projeyle öğrencilerde enerji kaynakları ve tasarrufu hakkında farkındalık yaratılması hedeflenmiştir. Bunu yaparken web2 araçları kullanarak öğrencinin web2 araçları kullanması sağlanacaktır

Students understand that science is formed as a result of the needs of life.
Students classify energy sources as renewable and non-renewable energy sources and discover their advantages and disadvantages.
Students become aware of energy transformations.
Students understand the importance of energy efficiency and savings, first for their home, then their country, and most importantly for the world.
They contribute to the etwinnig project and distance education process by using Web2 tools.Students understand the importance of working in a planned and collaborative manner by doing group work.
Öğrenci bilimin hayatın içinden gelen ihtiyaçlardan oluştuğunu anlar.
Enerji kaynaklarını sınıflandırıp, avantaj ve dezavantajlarının belirler. Enerji dönüşümlerinin farkına varır. Enerji verimliliği ve tasarrufunun; önce evi sonra ülkesi ve en önemlisi Dünya için önemini kavrar.Web2 araçları kullanarak etwinnig projesine ve uzaktan eğitim sürecine katkı sağlar. Grup çalışması yapar.

ÇALIŞMA SÜRECI

Aralık
Proje ortaklarının belirlenmesi.
Öğrenci için Veli İzinleri alınması